Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met mediteren. Het is nu niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven. Soms 10 minuten in de ochtend voor mijn intentie van de dag neer te zetten, soms een uur om diepere inzichten te krijgen. Of als het allemaal teveel is geweest, gewoon voor rust en ontspanning. Dit is wat mediteren mij gebracht heeft
  1. Rust..do I need to say more ☺
  2. Ik merkte dat ik een gedachte had en niet een gedacht ben. Een hele simpele zin, maar voor mij een immense impact. Ik had mezelf gek laten maken door mijn gedachtes. Deze gedachtes hadden veel stress veroorzaakt. Je kunt de situatie niet veranderen, maar wel hoe je ermee omgaat. Wauw, wat was en ben ik blij met dit inzicht!
  3. Helderheid. Als mijn gedachten weer eens een loopje met me nemen dan ga ik even hardlopen of mediteren om weer helder te worden. Ik voel op zo’n momenten dat ik de “uit” knop niet kan vinden, mijn gedachten gaan dan maar door en door. Een meditatie in de vorm van een bodyscan helpt dan enorm. Een gratis bodyscan kun je hier downloaden
  4. Het geeft me een betere emotionele balans. Door mijn hoog gevoeligheid voel ik veel. Zowel van andere mensen als van mezelf. Door meditatie merk ik veel sneller wanneer ik in de emotie schiet. Zodra je dat merkt heb je ook een keuze om eruit te stappen.
  5. Creativiteit. Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in de mode, op het gebied van ontwerpen. Door meditatie stroomt mijn creativiteit veel beter.
  6. Minder angst. Dit heeft echt met bewustwording te maken. Doordat je jezelf veel beter leert kennen, weet je wanneer je uit angst handelt en wanneer uit vertrouwen handelt. Zodra je dat helder hebt, kun je dus ook een keuze maken of als je voelt nu zit ik in mijn angst, de keuze uitstellen.
  7. Spirituele groei. Naast ontspannings-meditaties doe ik ook veel meditaties voor persoonlijke ontwikkeling
  8. Gelukkiger. Doordat ik veel bewuster leef en bewuster keuzes maak, kan ik oprecht zeggen dat ik gelukkiger ben. Onderzoek heeft dat ook bewezen Een hersenscan wees uit dat Lama Oser’s (de rechterhand van de Dalai Lama) verbinding tussen beide hersenhelften veel hoger was dan gemiddeld. Hoe hoger dit ratio tussen de linker en de rechter hersenhelft, hoe gelukkiger mensen zijn.
Ik hoor heel graag wat meditatie jou gebracht heeft. Laat het hieronder in een reactie weten.