Je hebt een drukke werkdag gehad. Zoals eigenlijk iedere dag. Je bent constant aan het rennen om alles af te krijgen, je gaat van meeting naar meeting en aan het einde van de dag heb je alles behalve een bevredigend gevoel..er MOET nog zoveel.

En ’s avonds..dan ben je nog steeds met je werk bezig. Misschien zelfs wel onbewust. Je kijkt tv, of kijkt wat filmpjes op je I-pad, maar voordat je het in de gaten hebt zijn je gedachten afgedwaald..afgedwaald naar het werk. Onbewust ben je in je hoofd nog met het werk bezig.
Voor de buitenwereld lijkt het heerlijk ontspannen, je bent immers niet zichtbaar aan het werk, maar in je gedachten ben je toch met het werk bezig. Gedachtes in de trant van: “Als ik morgen nou zus, oh ja, ik moet dat niet vergeten, en ahh ja, die zou ik al een week geleden iets laten horen en die planning daar moet ik ook echt aan beginnen. En dan zijn er ook nog die vervelende pieker gedachtes.” Help, waar vind ik de uitknop?

Herken je ze?
Lukt het je om als je niet aan het werk bent echt te ontspannen en de batterij op te laden?

Begrijp me goed er is niets mis met hard werken, bevlogen werken. Het gaat over balans. Balans tussen spanning en ontspanning en niet te vergeten bewustzijn. Bewust zijn waar je gedachtes over gaan. Je bewust te zijn wat energie kost en waar je energie van krijgt. Het gaat over het jezelf gunnen om even de batterij op te laden. We zijn immers mensen en geen robots. Het is onmogelijk en ongezond om constant “aan“ te staan.

Vorige week na afloop van een fb live meditatie, ontving ik de volgende reactie: “ Ik was helemaal op en totaal gesloopt toen ik van het werk terug kwam. Meditatie is nieuw voor me en ik dacht:” Ok, laat ik het eens proberen. Wie niet waagt, wie niet wint. Het onderwerp ontspanning en innerlijke rust sprak me aan. Ik heb namelijk zoveel gedachten, ik word er soms gek van en zou willen dat ik de uitknop kon vinden. En..de meditatie heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ongelofelijk dat je na een half uurtje weer vol energie zit en opgeladen bent. Mijn gedachten waren rustig en ik kon de wereld weer aan! Wow, ik zit er echt vol van! Zoo gaaf!”

Bovenstaande maakt me zoo blij, zooo fijn dat ik mensen mag inspireren en mensen de “uitknop” kan laten herontdekken in zichzelf.

Door de hectiek van alle dag raken we steeds meer in ons hoofd en is de kans groot dat je het contact met jezelf kwijt raakt. Je leeft op adrenaline en hebt geen idee hoe te ontspannen.

Wil je eens ervaren of een ontspanningsoefening d.m.v. meditatie iets voor jou kan zijn? Download gratis meditaties op https://studiozijn.nl/gratis-2/